Darmowa dostawa od kwoty 299 zł z kodem DOSTAWA

Szukaj

Skwalan z trzciny cukrowej

38.00 zł 32.30 zł

Pojemność: 30 ml

Butelka z ciemnego szkła z pipetą

Kraj pochodzenia: USA

O skwalanie można by mówić długo i obszernie.

Początkowo pozyskiwany był z wątroby rekina, później z oliwek.

Obecnie najczystszą, najstabilniejszą i cechującą się najlepszymi właściwościami formą skwalanu jest ta pozyskiwana z trzciny cukrowej.

Dość jednak powiedzieć, że jest on stabilniejszym odpowiednikiem ludzkiego skwalenu.

Skwalen natomiast jest składnikiem naszego własnego sebum - warstwy lipidowej, która nas otula i chroni.

Z wiekiem ilość skwalenu spada, robimy się coraz mniej jędrni i elastyczni.

No i tutaj wchodzi skwalan - cały na biało.

Jest to ultralekki, bezzapachowy, hipoalergiczny oraz doskonale wchłaniający się olejek.

Idealny dla każdego rodzaju cery, również delikatnej i wrażliwej.

---

Powyższy produkt jest w 100% naturalny - jego zapach, kolor i konsystencja mogą się więc nieznacznie różnić w zależności od partii.

---

Ponieważ nasze kosmetyki przygotowywane są z naturalnych składników (niekiedy wzbogacane kosmetycznym aromatem) u osób uczulonych na poszczególne ich składniki mogą powodować reakcje alergiczne. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej prosimy o natychmiastowe zaprzestanie korzystania z produktu i zgłoszenie nam tej reakcji na sklepik@ministerstwodobregomydla.pl

Drobne cząsteczki skwalanu szybko i głęboko wnikają w naskórek, dzięki czemu ten leciutki olejek:
- odżywia- przywraca skórze gładkość i elastyczność- przywraca odpowiedni stopień nawilżenia- poprawia koloryt skóry- redukuje drobne zmarszczki
Ponadto, skwalan jest doskonałym nośnikiem składników aktywnych - sprawdza się więc w mieszankach z innymi olejami.

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie