Darmowa dostawa od kwoty 299 zł z kodem DOSTAWA

Szukaj

25.00 zł 21.25 zł

Kliknij w wybrany składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej. Ingredients

Pojemność: 30 ml

Butelka z ciemnego szkła z pompką

Kraj pochodzenia: Polska

Olej z nasion maliny właściwej (Rubus idaeus L.) jest jednym z najciekawszych i zarazem najbardziej wszechstronnych olejów stosowanych w codziennej pielęgnacji skóry.

Posiada nasienny, ziemisty aromat, który szybko utlenia się, pozostawiając olej w postaci niemal bezzapachowej.

Jego lekka, aksamitna, wręcz "matowa" konsystencja sprawia, że jest olejowym numerem jeden w pielęgnacji twarzy.

Idealnie sprawdza się zarówno stosowany w dzień (pod makijaż), jak i na noc - dobrze się rozprowadza i szybko wchłania, nie pozostawiając uczucia obciążonej skóry.

Dedykowany przede wszystkim skórze przesuszonej, skłonnej do alergii.

Łagodzi, uelastycznia, wzmacnia i odbudowuje uszkodzoną warstwę naskórka.

Dba o odpowiednie nawilżenie skóry.

Z uwagi na dużą koncentrację witamin E i A wysoce ceniony jest przez osoby zmagające się z problemami skórnymi.

Nie zatyka porów, a dzięki właściwościom antybakteryjnym, zapobiega powstawaniu zaskórników i krostek - z powodzeniem stosowany jest w pielęgnacji skóry problematycznej, trądzikowej.

Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, wspomaga proces tworzenia elastyny i kolagenu.

Naturalny i tłoczony na zimno zachowuje swoje wszystkie dobroczynne właściwości.

---

Powyższy produkt jest w 100% naturalny - jego zapach, kolor i konsystencja mogą się więc nieznacznie różnić w zależności od partii.

---

Ponieważ nasze kosmetyki przygotowywane są z naturalnych składników (niekiedy wzbogacane kosmetycznym aromatem) u osób uczulonych na poszczególne ich składniki mogą powodować reakcje alergiczne. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej prosimy o natychmiastowe zaprzestanie korzystania z produktu i zgłoszenie nam tej reakcji na sklepik@ministerstwodobregomydla.pl

- dobrze się rozprowadza i szybko wchłania- nie pozostawia uczucia obciążonej skóry- łagodzi, wzmacnia i odbudowuje uszkodzoną warstwę naskórka- uelastycznia i dba o odpowiedni poziom nawilżenia skóry- posiada właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, dzięki czemu zapobiega powstawaniu zaskórników i krostek- wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe- wspomaga proces tworzenia elastyny i kolagenu- wspomaga ochronę przed promieniowaniem UVB (nie powinien być jednak stosowany jako samodzielny produkt chroniący przed promieniowaniem przeciwsłonecznym!)

Skład:

(INCI): Rubus Idaeus Seed Oil

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie